در اولین پستی که در این وبلاگ نوشتم قول دادم که در مطالب بعدی بیشتر درمورد وبلاگ در کتابداری و اطلاع رسانی صحبت کنم. در این قسمت به طور مختصر به برخی مزایای وبلاگ در کتابخانه ها و برای کتابداران خواهم پرداخت.
کتابداران باید دانش خود را همگام با پیشرفت فناوری و علوم مختلف, به روز نگه دارند. بنابراین با ظهور پدیدههای جدید, کتابداران می توانند به سرعت و سادگی از مزایای این پدیده ها استفاده نمایند. برخی فواید وبلاگ برای کتابداران و کتابخانه ها عبارتنداز:
۱- کتابداران با مطالعه یا مشارکت در تهیه وبلاگ میتوانند سطح آگاهیهای علمی و تخصصی خود را افزایش دهند و دانش خود را در اختیار دیگر همکاران خود نیز قرار دهند.
۲- کتابخانهها, انجمنهای ملی و بینالمللی کتابداری و سازمانهای وابسته میتوانند برای اطلاعرسانی سریعتر, از این امکان استفاده کنند.
۳- وبلاگ برای کتابخانههای کوچکتر مانند کتابخانههای عمومی کوچک, آموزشگاهی, دانشکدهای و تخصصی, اهمیت بیشتری دارد- خصوصاً در مواقعی که سازمان مادر قادر به تهیه وبسایت یا اختصاص محیطی در شبکه برای این کار نباشد.
۴- وبلاگ برای معرفی خدمات و منابع کتابخانه مفید است٬ عدم نیاز به فضای اختصاصی در شبکه, رایگان بودن خدمات اکثر خدمتدهندههای وبلاگنویسی, سرعت و سهولت انتشار, امکان تعامل با خوانندگان و دریافت نظرات آنها, سادگی و بینیازی از مهارتهای برنامهنویسی از مواردی هستند که به ترویج وبلاگنویسی در میان کتابداران کتابخانهها کمک میکنند.
۵- مدیران کتابخانهها با کمترین هزینه و نیروی متخصص میتوانند از وبلاگ برای اشاعه اخبار و اطلاعرسانی در باب خدمات و بازاریابی برای ارائه خدمات خود استفاده کنند.
۶- با استفاده از امکانات تعامل دو جانبه در وبلاگ، کاربران میتوانند در هر زمان با کتابداران کتابخانه در ارتباط باشند و پیشنهادها و نظرات خود را منعکس کنند؛ کتابداران هم به این وسیله میتوانند پاسخگوی سؤالات کاربرانی باشند که توانایی مراجعه حضوری به کتابخانه را ندارند یا به علت دوری راه, از این کار امتناع میکنند.
۷- کتابخانهها میتوانند اخبار جالب و روزآمد را به وبسایت کتابخانه اضافه کنند. این نوع وبلاگها نیازی به گستردگی زیاد ندارند و هرکتابخانهای میتواند با توجه به خطمشیها و اهداف خود, بخشی از فعالیتها و خدمات خود را از طریق این پدیده جدید به اشتراک بگذارد.
در پایان باید به این نکته اشاره کرد که وبلاگها دارای پتانسیل مفید بسیار بالایی برای کتابخانهها هستند. کتابداران دانشکده ها و بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شما نیز می توانید براحتی از این امکان در کتابخانه خود استفاده نمایید. اینهم یک نمونه : وبلاگ کتابخانه دانشکده بهداشت
خانم کرمی٬ قسمت دوم اینقدر دیر رو آنتن اومد که ما دیگه یادمون رفته بود چه قولی داده بودید.
قسمت سوم میره برای تابستان سال آینده دیگه نه؟!
با سلام. من که یادم نمی آد تو قسمت اول قولی داده باشم اما خب چون غیر رسمی قول داده بودم این مطالب ادامه داشته باشه سعی کردم به قولم عمل کنم(دیر و زود داره ولی ....) به هر حال بزارید به حساب کهولت سن و گرفتاری های کاری!!!
موفق باشید.